A boldogság nyomában – című filmben hangzott el az alábbi idézet:

„Ha van egy álmod, ne mondj le róla… ha akarsz valamit, tegyél érte – ennyi!”

Az Esszencia kávézó egy több évtizedes álom megvalósulása, amely bízom benne, hogy nem csak nekem, de minden ide betérő vendégnek csempész a mindennapjaiba ízeink által egy kis boldogság-esszenciát.

Törekedtünk a magyar és az olasz minőségi termékek, gépek, berendezések kiválasztására, ami fontos, de önmagában nem elegendő ahhoz, hogy a hozzánk betérő vendégek elégedettek legyenek.

Ezért választottuk a kiváló minőségű, olasz alapanyagokból készült,  glutén mentes Giubileo fagylaltot, melyet helyben főzünk.

Eredeti, valóban Parma-ból származó nyers és főtt sonkáink – prosciutto crudo e cotto - szalámink, pancettánk az igazi itáliai ízeket idézik.

A kávézó megnyitásakor kihívást jelentett számunkra  a kávé kiválasztása. Magyar gyökereit szem előtt tartva végül az Illy mellett döntöttünk, amely mind az olasz, mind a magyar kávé-fogyasztók körében kedvelt, több évtizedes fennállása alatt hatalmas minőségi garanciát vívott ki a piacon. A jó kávéhoz egy jó kávéfőző is dukál, Cimballi gépünk

Az olasz íz-világ mellett büszkék vagyunk a gyenesdiási cukrászunk által házilag készített sütemény különlegességekre, köztük a paleo választékra.

Nem csak termékeinkben, hanem a belső és külső terek kialakításakor is törekedtünk a könnyed letisztult itáliai hangulat megteremtésére, így a  tervezés valamint a kivitelezés is olasz- magyar együttműködés gyümölcse : A bútorokon, berendezéseken  keresztül az olasz stílust, harmóniát az Art&Business tervező iroda hozta el nekünk Isabella Piscop és Claudio Basterebbe segítségével, egyenesen Milánóból.

Amikor megálmodtam a kávézót a legnagyobb vágyam az volt, hogy elégedett vendégeink legyenek, egy olyan helyet tudjunk létrehozni itt Sopronban, ahova nem csak egy gyors kávéra ugrik be az ember. Egy helyet, ahol a kávé, süti mellé mindig jár egy-két jó szó, egy elkapott mosoly.
Gundel Károly szavaival élve – és ez az idézet a kávézó falán is megtalálható

– „Amelyik pincér nem tud mosolyogni, jobb lett volna ha vendégnek születik.”

Arra törekszünk, hogy vendégeink otthonosan érezzék magukat, azt kapják nálunk, amit szeretnének, a Nálunk töltött idő kikapcsolódás, feltöltődés legyen. Kívánom, hogy az Esszencia kávézó méltó legyen a soproni emberek szeretetére. Legyen ez a hely, ahova a színvonalas kiszolgálás, a szeretetteljes környezet, a hangulatos miliő miatt az emberek visszavágynak, visszajárnak!